Mikä on työvaatelaatuindikaattori?

Työvaatelaatuindikaattorit, eli mittarit työvaatteiden laadun arvioimiseksi, ovat olennainen osa onnistunutta yrityksen profiilimainontaa ja yritysilmeen luomista. Laadukkaat ja kestävät työvaatteet eivät ainoastaan luo ammattimaista vaikutelmaa, vaan ne myös lisäävät työntekijöiden viihtyvyyttä ja turvallisuutta työssään. Tässä oppaassa esittelemme sinulle tärkeimmät työvaatelaatuindikaattorit ja opastamme niiden arvioinnissa, jotta voit valita juuri sinun yrityksesi tarpeisiin sopivat työvaatteet.

Ensimmäinen työvaatelaatuindikaattori on materiaalin laatu. Laadukas työvaate kestää kovaa kulutusta ja usein toistuvia pesuja. Materiaalin tulee olla kestävää ja joustavaa, jotta se pysyy hyvänä pitkään ja tarjoaa työntekijöilleen hyvän liikkuvuuden. Lisäksi materiaalin tulee olla hengittävää ja miellyttävää iholla, jotta työntekijöiden on mukava työskennellä myös kuumissa ja kosteissa olosuhteissa.

Miten arvioida työvaatteiden laatu?

Myös vaatteen istuvuus on tärkeää: Hyvin istuva vaate ei ainoastaan näytä hyvältä päällä, vaan se myös lisää työntekijän mukavuutta ja liikkuvuutta työssä. Työvaatteen tulee olla ergonominen ja tarjota riittävästi tilaa työntekijän liikkeille. Lisäksi sen tulee olla suunniteltu kyseiseen työhön sopivaksi, esimerkiksi esiliinoissa tulee olla tarpeeksi taskuja, ja haalareissa tulee olla vahvistuksia polvi- ja kyynärtaipeissa.

Työstä riippuen, työvaatteiden tulee lisäksi täyttää tiettyjä turvallisuusvaatimuksia. Esimerkiksi heijastinominaisuudet ovat tärkeitä, jos työtä tehdään hämärässä tai liikenteen läheisyydessä. Lisäksi tulee varmistaa, että vaatteessa ei ole teräviä tai liikkuvia osia, jotka voivat aiheuttaa vahinkoja työssä. Työvaatteen on myös hyvä olla helposti pestävä ja tarvittaessa kemikaalikestävä, jos työssä voi joutua kosketuksiin erilaisten aineiden kanssa.

Aiheeseen liittyvät artikkelit