Ekologiset yrityslahjat Nisalta

 

Yrityslahjat ovat tärkeä osa yritystoimintaa monestakin eri syystä: Ne voivat olla kiitoksen ilmaisemista yhteistyökumppaneille, markkinointitarkoitukseen tai niillä voi luoda positiivista brändimielikuvaa. Nykyään yhä useammat yritykset haluavat huomioida myös kestävän kehityksen periaatteet valitessaan yrityslahjoja. Ekologisten yrityslahjojen löytäminen ja valitseminen voi olla haastavaa, mutta se on täysin mahdollista! On tärkeää tietää, että oleellista ekologisuuden kannalta ei ole pelkästään itse lahjan materiaali, vaan myös sen tuotantotapa, kuljetus, jatkokäyttö ja mahdollisuudet kierrätykseen. Tässä postauksessa tarkastelemme erilaisia ekologisia vaihtoehtoja ja annamme vinkkejä kestävämpien päätösten tekemiseen.

Yksi kestosuosikki lahjaideaksi on yritystekstiilit, kuten logolla varustetut t-paidat, hupparit, pipot tai muut vaatteet. Tekstiilituotteita valitessa voidaan kiinnittää erityistä huomiota materiaalien ympäristöystävällisyyteen – esimerkiksi orgaanisesta puuvillasta valmistetut tuotteet ovat hyvä valinta. Orgaanisen puuvillan viljelyssä ei käytetä kemiallisia lannoitteita tai torjunta-aineita, mikä vähentää ympäristökuormitusta. Toisaalta myös kierrätetystä materiaalista valmistetut tekstiilit ovat ekologinen vaihtoehto – kierrätetty materiaali vähentää esimerkiksi jätteen määrää ja raaka-aineiden tarvetta. Esimerkiksi kierrätetyistä materiaaleista valmistetut muistiinpanovälineet,  kuten vihkot ja esitteet, ovat hyviä vaihtoehtoja. Tällaiset tuotteet vähentävät luonnonvarojen käyttöä ja jätteen määrää, samalla kun leivittävät positiivista brändimielikuvaa.

Myös tuotantoprosessilla on merkitystä. Nisalla pyrimme aina valitsemaan tuotantopartnerit, jotka noudattavat kestävän kehityksen periaatteita ja hyödyntävät ympäristöystävällisiä tuotantomenetelmiä. Tällä tavalla voimme varmistaa, että tuotteet eivät ole ekologisia ainoastaan materiaaliltaan, vaan koko valmistusprosessi on toteutettu mahdollisimman kestävällä tavalla. Lopuksi, valmistajien eettiset periaatteet ja työolot ovat tärkeitä tekijöitä kestävän liikelahjan valinnassa: Tuotteiden valmistuksessa ei esimerkiksi käytetä haitallisia kemikaaleja tai lapsityövoimaa. Edistämällä eettistä tuotantoa voimme kaikki olla mukana rakentamassa kestävämpää maailmaa ja vastuullista liiketoimintaa.

Aiheeseen liittyvät artikkelit